Üdvözöllek!

Balázs Regina vagyok pszichológus, sportszakpszichológus jelölt.

Csapatsportolóként sok mindent megtapasztaltam: győzelem, vereség, öröm (könnyek), sérülés, felépülés. Sokszor nem kell ahhoz sportolónak lennünk, hogy az említett helyzeteket átéljük. Ezeknek a feldolgozása és megélése nehéz munka, azonban mint szakember, kötelességemnek érzem embertársaim megsegítését. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő bizalom kialakítására és az elfogadásra. Hitvallásom, hogy a szakember és a kliens egyenrangú, és kölcsönösen tudjuk segíteni egymás fejlődését. Az egyéni foglalkozások során tanácsadói és prevenciós tevékenységet, pszichológiai ismeretterjesztést nyújtok.

Szakmai háttér

Végzettségemet a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán szereztem. A pécsi évek alatt a pszichológia legtöbb területébe betekintést nyerhettem, azonban az érdeklődésem a sportolói múltamnak köszönhetően hamar a sportpszichológia felé fordult. Mesterképzés alatt lehetőségem volt ERASMUS programban részt venni, így fél évet tölthettem Valenciában, a Universidad Católica de Valencia San Vicente Mártir magánegyetemén. Jelenleg a Testnevelési Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportpszichológiai szakpszichológus képzését végzem.

Az egyetem biztosította lehetőségeket megragadva több éven keresztül voltam önkéntes, mint a PSZIESZTA-Pécsi Pszichológus Napok egyik főszervezője. A leghálásabb feladat a Tanítsunk Magyarországért! mentoraként ért, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozhattam, és tehettem színesebbé a hétköznapjaikat.

Hiszek a folyamatos fejlődésben, így mint szakember, keresem a lehetőségeket az élethosszig tartó tanulásra. Ennek következtében végeztem el az Neurolingvisztikus programozás (NLP) módszerét, valamint ismerkedtem meg a coaching folyamatával.

Várom szeretettel azokat a fiatal felnőtteket, felnőtteket, akik készen állnak elindulni a fejlődés útján. Továbbá várom azokat a sportolókat, akik pályafutásuk során a mentális megsegítés beépítésében gondolkoznak.

 

 

 

Módszereim:

  • NLP- Neuro-Lingvisztikus Programozás
  • KIP- Katathym Imaginatív Pszichoterápia
  • Relaxációs technikák(pl. progresszív relaxáció)
  • Coaching
  • Pszichológiai kérdőívek