„Ami mögöttünk van, és ami még előttünk áll, apróságok ahhoz képest, ami bennünk rejlik.”

– R. W. Emerson

 

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy szakmai vagy személyes életében megérett a változásra, keressen fel bátran. Mikus Róbertnek hívnak, tanácsadóként, coachként és trénerként különböző korosztályból és kultúrából származó emberekkel dolgozom együtt 2015 óta. Mindezek mellett a klinikai pszichológia területén is szereztem tapasztalatot: dolgoztam nappali kórházban, valamint pszichoterápiás osztályon. Jelenleg magánpraxist folytatok Budapesten, de hála a digitális világ korlátlan lehetőségeinek elérhető vagyok bárki számára a világ számos pontjáról. Munkámban kiemelt szerepet kap az önismeret és a folyamatos fejlődés, így jómagam is folyamatosan képződöm és szupervízióba járok: 2020-tól az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésén veszek részt.

 

Saját önismereti utazásom tíz évvel ezelőtt kezdődött és életem egyik legmeghatározóbb kalandjaként tartom számon. Mivel számtalanszor, a saját bőrömön is volt alkalmam megtapasztalni az önismereti munka jótékony hatását, mára már bátran állíthatom, hogy az önismeretbe befektetett idő és energia meghozza a várva várt eredményeket.

 

Munkám során minél több embert szeretnék hozzásegíteni hasonlóan pozitív tapasztalatokhoz. Ezért is az elmúlt évek folyamán különböző módszereket tanultam és vizsgáltam, miközben azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy hogyan tudunk rövid időn belül tartós változásokat elérni az életünkben. Az utam így vezetett el a megoldás-orientált szemléletig, amit máig alkalmazok a munkám során, különböző más eszközökkel integrálva. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a probléma elemzése helyett a hangsúlyt az „itt és most-ra“, az erőforrásokra, a célokra és a megoldásokra helyezzük, hiszen az Ön jövője a tét.

 

Ha Ön most készen áll erre az önismereti utazásra a lélek labirintusába, és ehhez egy útitársat keres, bátran tegye meg a következő lépést. Ne feledje: a kulcs az Ön kezében van. Mindig!

 

Tanulmányaim

 

  • 2019 – 2020 Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia, MAKOMP
  • 2018 Art of Changing – NLP Practitioner és Master Practitioner, NLP – Institute
  • 2017 Next Level Coaching, Ifjúsági Nomád Klub
  • 2015 – 2016 Online pszichológiai és szociális segélynyújtás, krízisintervenció, IPčko

  • 2014 – 2016 Pszichológia MA, Konstantin Filozófus Egyetem, Nyitra, Klinikai és tanácsadás pszichológia szakirány
  • 2011 – 2014 Pszichológia BA, Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola, Pozsony