Okleveles pszichológus vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia BA és a Katholieke Universiteit Leuven (Katolikus Egyetem Leuven, Belgium) MA szakán végeztem angol nyelvtudásomnak köszönhetően. Emellett jógaoktató és drámapedagógus, képzésben lévő sémakonzultáns vagyok.

Már 18 éves koromban tudtam, hogy az életemet 3 fő pillérre szeretném felépíteni, ezek pedig: a tanítás, a színház szeretete és a lélek működésének megismerése. Először egy főiskolára mentem továbbtanulni, ahol megismertem a drámapedagógiát és a mozgás- és színházterápiát, melyeket a Leövey Klára Gimnáziumban, illetve drogfüggő fiatalok rehabilitációs intézményeiben kezdtem alkalmazni. Ez a szakasza az életemnek erős alapot adott arra, hogy a pszichológiai tanulmányaimat hivatalosan is elkezdjem és felvételt is nyertem a szegedi egyetem pszichológia szakára.

Pszichológusként az egyetem elvégzése óta egyéni tanácsadást tartok kamaszok és felnőttek részére. Az emberi élet legfontosabb része a kapcsolódni tudás, melynek alapjai eredeti családunkban alakulnak ki gyermekkorunkban, az innen hozott minták pedig messzemenőkig befolyásolják jelen kapcsolataink minőségét, legyen szó párkapcsolatról, barátságokról, bármilyen kapcsolatról. Ennek megfelelően munkám legfőbb területei a kapcsolati nehézségek, az eredeti családi problémák és a jelenbeli konfliktusok feltárása és oldása.

Ezek a nehézségek megjelenhetnek különböző tünetekben is, szorongásos zavarok, pánik, hangulatzavarok, depresszió, vagy éppen függőségek formájában, de lecsapódhatnak testi tünetekként, pszichoszomatikus problémaként is, így ezeknek a pszichés alapon keletkező tüneteknek a kezelése is a munkám részét képezi.

Az egyéni pszichológiai munka során elsősorban belső képekkel dolgozó hipnoterápiát, módosult tudatállapotokat alkalmazok előszeretettel, szakmai nevén a KIP (katathym imaginációs pszichoterápia) módszerét, melynek segítségével tudatalatti elfojtott konfliktusokat, traumákat, megbúvó, rejtett élményeket hozhatunk felszínre, de az is alapvető, hogy a belső világunkba merülve könnyebben elérjük rejtett erőforrásainkat és feltölthetjük belső hiányállapotainkat. Emellett egyéb eljárásokkal is kiegészítem pszichológiai munkámat, integratív módon alkalmazom a kognitív terápiát, ezzel növelve a tudatos belátások felszínre hozását, ami fokozza a hatékonyságot. Rogers személyközpontú terápiás interjúit is nagy előszeretettel alkalmazom, a teljes elfogadás, empátia és kongruens megélés kialakításának érdekében. Az érzelemfókuszú párterápia pedig segíti rendszerszinten, közvetlenül a párkapcsolatokban kezelni a problémákat. A hosszú évek alatt jártasságot szereztem még különböző relaxációs, meditációs technikákban is, melyek nélkülözhetetlenek a mélylélektani munkában, stresszkezelésben, szorongásoldásban és a belső harmónia megteremtésében. A jóga filozófiai rendszere is támogatást nyújtott saját egyéni utamon és szakmai munkám gondolkodási rendszerének kialakításában.

Hiszem, hogy a múltunkban gyökerező traumatikus történések által belénk ivódott negatív mintákat, azok tudatosításával, megértésével és mindeközben önbizalmunk erősítésével átírhatjuk, a terheket lerakhatjuk, meghaladhatjuk és elkezdhetünk végre élni a jelenben. Ekkor pedig el tudunk indulni a felnőtt céljaink felé. Eckhart Tolle megfogalmazásában ez így hangzik: “A választás lehetősége azzal a pillanattal kezdődik, amikor az ember meg tudja különböztetni az elméjét és a benne kondicionált mintákat, mert ettől a pillanattól elkezdi végre élni a jelen életét.” Biztonságos, bizalomteli légkört kialakítva hívom klienseimet az önmegvalósítás útjára.

Módszerek:

hipnózis, módosult tudatállapotok,

imaginációs módszerek, KIP,

neurolingvisztikus programozás, NLP,

egostate terápia,

kognitív terápiás eszközök,

érzelem fókuszú párterápia,

relaxációs módszerek, autogén tréning,

meditáció,

dramatikus módszerek,

rogersi személyközpontú megközelítés

Alternatív módszerek:

jógaoktató,

drámapedagógus.

Probkémakörök:

önbizalomhiány, önismereti kérdések,

szorongás, pánik tünetek, jövőtől való félelem,

túlzott stressz, negatív gondolatok,

indulatkezelési problémák, kontroll nehézségek.

spirituális krízis, életút válság,

életkezdési, életközépi válság,

kedvetlenség, depresszió,

múltbéli események feldolgozatlansága,

magány, kapcsolódási nehézségek, pártalálási nehézség,

nőiességben való útkeresés,

gyermekvállalás problémái,

párkapcsolati konfliktusok,

és megannyi egyedi probléma előfordulhat, amiben segítséget tudok nyújtani.

Hiszem és tudom, hogy a kapcsolati nehézségek feloldhatóak, a tudatalattiban való elmerülés pedig segíti az egyéni problémák meghaladását!

Óradíj:

Felnőtt konzultáció/terápia: 19.000.- Ft

Pár- és családkonzultáció/terápia: 24.000.- Ft