Ars poetica

Pszichológusi végzettségemet a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem Klinikai- és Egészségpszichológiai szakirányon. Jelenleg autogén tréning gyakorlatvezetői-, valamint CBT (Cognitive Behavioral Therapy) konzultáns képzésen veszek részt. Korábban szociológiai diplomát szereztem a Debreceni Egyetemen. Megoldásorientált coachingot és cselekvésorientált csoportos-, ill. team coachingot tanultam.

 

Fontosnak tartom, hogy legyen a világon olyan hely, ahol az ember megélheti a feltétel nélküli elfogadást, megértést. Ahol teljes és őszinte figyelmet kap. Egy ilyen biztonságos és empatikus légkör lehetőséget ad arra, hogy tabuk nélkül beszélhessünk kérdéseinkről, nehézségeinkről anélkül, hogy attól kéne tartanunk, hogy megítélnek minket gondolatainkért, érzéseinkért, cselekedeteinkért.

A pszichológiai tanácsadás során azonosíthatunk és tudatosíthatunk olyan területeket, kapcsolatokat, elakadásokat és dilemmákat, amikben változtatni, fejlődni szeretnénk. Elsajátíthatunk olyan technikákat, amely segítségével könnyebben igazodunk el az új és kihívást jelentő helyzetekben és átírhatjuk a régről megtanult – ma már nem hasznos – szokásainkat, működéseinket. Az összefüggések megtalálásával, új készségek elsajátításával, valamint meglévő képességeink fejlesztésével lehetőségünk nyílik arra, hogy azzá a felnőtté váljunk, akik lenni szeretnénk.

A közös munka során építem és alakítom azt a teret és kapcsolatot, amiben ez a feltételnélküli elfogadás és kizárólagos figyelem valóban megélhető.