Pszichológusi végzettségemet a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem Klinikai- és Egészségpszichológiai szakirányon. Korábban szociológiai diplomát szereztem a Debreceni Egyetemen, valamint megoldásorientált coachingot és cselekvésorientált csoportos-, ill. team coachingot tanultam.

Pszichológusként fontosnak tartom, hogy legyen a világon olyan hely, ahol az ember megélheti a feltétel nélküli elfogadást, megértést. Ahol teljes és őszinte figyelmet kap. Egy ilyen biztonságos és empatikus légkör lehetőséget ad arra, hogy tabuk nélkül beszélhessünk kérdéseinkről, nehézségeinkről anélkül, hogy attól kéne tartanunk, hogy megítélnek minket gondolatainkért, érzéseinkért, cselekedeteinkért.
A pszichológiai tanácsadás során azonosíthatunk és tudatosíthatunk olyan területeket, kapcsolatokat, elakadásokat és dilemmákat, amelyekben változtatni, fejlődni szeretnénk. Elsajátíthatunk olyan technikákat, melyek segítségével könnyebben igazodunk el az új és kihívást jelentő helyzetekben és átírhatjuk a régről megtanult – ma már nem hasznos – szokásainkat, működéseinket. Az összefüggések megtalálásával, új készségek elsajátításával, valamint meglévő képességeink fejlesztésével lehetőségünk nyílik arra, hogy azzá a felnőtt személyiséggé váljunk, akik lenni szeretnénk.
A közös munka során építem és alakítom ki azt a teret és kapcsolatot, amiben ez a feltétel nélküli elfogadás és kizárólagos figyelem valóban megélhető.

Rendszerszintű szemléletben dolgozom. Úgy vélem, hogy a környezeti tényezők – úgy, mint: társadalom, család, kapcsolatok, munka, szocializációs közeg – hatással vannak az egyén érzéseire, gondolataira, cselekvéseire, személyiségfejlődésére, így ezek figyelembevételével komplex tervet alakíthatunk ki a nehézségek megoldására. Az közös munka során személyre szabottan, integráltan dolgozunk különböző módszerekkel és technikákkal, melyekről együttesen állapodunk meg, ebből az következik, hogy mind a kliens, mind a pszichológus aktív alakítója és résztvevője az üléseknek.

 

Módszerek:

személyközpontú terápiás elemek,

pszichodramatikus, kognitív- és viselkedésterápiás módszerek,

relaxációs eljárások,

szupportív technikák,

megoldásfókuszú coaching

 

Problémakörök:

szorongásos problémák, fokozott szorongás,

pánik szerű tünetek, stresszkezelés,

fóbiák, túlzott félelem,

párkapcsolati kérdések, konfliktusos helyzetek,

kapcsolati nehézségek, elakadások

önismereti kérdések, életválság, elakadás

munkahelyi konfliktusok

viselkedésbeli változások

negatív automatikus gondolatok tudatosítása, átkeretezése

pszichoszomatikus tünetek, szomatizáció

identitás megtalálása

Feltétel nélküli elfogadással, bizalommal sikerülhet a közös munkánk!

 

Óradíj: 

Felnőtt konzultáció/terápia: 17.000.- Ft