Csoportterápiák: családállítás, pszichodráma, meditáció

  • Pszichodráma, ami védett pszichológiai térben a csoporttagok bevonódó együttműködésével segít átrendezni a családi kapcsolati mintázatokat, a külső, belső problémákat. A mai világban, életünkben gyakori jelenség a kapcsolatok válsága, ami megjelenhet házasságunkban, párkapcsolatunkban, családunkban, vagy munkahelyi kommunikációs stílusunkban. Vagy azzal szembesülünk, hogy emberi kapcsolataink kudarcosak, nem tudunk bizalmas kapcsolatokat, barátságokat kiépíteni. A pszichodráma segítségével lehetőség nyílik ezek megmunkálására. Sőt, ezzel párhuzamosan visszatekinthetünk a múltba, a szülői, nagyszülői generáció, az eredeti családi rendszer problémákat generalizáló hatásaira és megkíséreljük feloldani ezeket a negatív hatásokat.
  • Családállítás és bodywork: a család erőterében keletkezett személyes és családi traumák dramatikus eszközökkel, a transzcendentális tér erejével, testmunkával történő feldolgozása. A „morfogenetikus mezőben”, azaz a szellemi – és lelki erőtérben rendezi a generációk óta halmozódó problémákat. Különösen ajánlom azok számára, akik spirituális fejlődési útszakaszban járnak és belső akadályok, vagy a külső rendszer hirtelen átrendeződése nehezíti haladásukat. Hirtelen kialakult, vagy kiújult válságok léphetnek fel ilyenkor: válás, stabil munkahely elvesztése, súlyos testi betegségek. Ilyenkor elengedhetetlenné válik a transzcendentális tér megismerése és terápiás átalakítása. Ezért ilyen válságok esetén feltétlenül dolga van ezzel a transzcendentális erőtérrel.
  • Relaxáció, autogén tréning, meditációs csoport foglalkozások: a konkrétumok feltárása nélkül is előidézik a belső harmonizációt és ezzel a háttér problémák rendeződését, ezért elsősorban azoknak ajánlom, akik nem szeretnek önmagukról beszélni, de szeretnek otthon gyakorlatokat végezni. A meditáció során felszabadulnak rejtett kreatív energiáink és ez még inkább segít az elmélyülésben, a blokkok megtapasztalásában és oldásában. A passzív koncentráció, az erőkifejtés nélküli igyekezet tanítása, a hagyom megtörténni azt, aminek történnie kell elvei, arra a belső állapotra utalnak, amikor a Felébredést keressük. Ha merjük rábízni magunkat az áramlás élményére, akkor átadjuk magunkat legbensőbb Önvalónknak, azaz az Isteni lényegnek. De ehhez igyekezetre van szükség, gyakorlásra és az órákon való részvételre, mert ha esik az eső, vagy hideg van és különben is fáradt vagyok, akkor könnyebb azt mondani, hogy nem csinálom. Márpedig elhatározás, vagy igyekezet nélkül, az átalakulás áldott állapota nehezebben tud megjelenni az életünkben.