Okleveles pszichológus vagyok, konzultációs és fókusz kísérői munkám mellett az érzelem szabályozás témájában folytatom doktori tanulmányaimat az ELTE PPK Doktori Iskolában. Pszichológiai ismereteim és elsődleges módszerem, a fókusz segítségével egy olyan tükröt kínálok, amiben elfogadással tudsz/tud magadra/önmagára tekinteni, és szeretetben tudsz/tud magadhoz/önmagához kapcsolódni. A kérdést, a problémát személyre szabottan, mégis rendszerszinten vizsgálom, mert úgy vélem, az egyén helyzete nem érthető meg a kontextus nélkül. Fontosnak tartom a családi mintázatok, a kapcsolatok, szabályok és szerepek feltárását, amiben a klienseim élnek. Munkám során mindig igyekszem egy elfogadó, megértő légkör megteremtésére, mely lehetőséget ad a szeretetteljes vizsgálódásra, válaszkeresésre. Szívesen támaszkodom a kognitív pszichológiai ismereteimre, az adott helyzetet az érzelem – a megjelenő gondolatok – és a viselkedés hármasában értelmezem. Különösen fontosnak tartom a belső folyamatok, az érzelmek pontos azonosítását akár a helyzet feldolgozásán vagy a testi érzetek feltérképezésén keresztül, de a negatív automatikus gondolatok feltárását és megdolgozását is fontosnak tartom.

 

Egyéni felnőtt pszichológiai tanácsadás

Pszichológiai segítő beszélgetéseken keresztül támogatom a hozzám érkezőket. Segítek feltenni a fontos kérdéseket, ugyanakkor a válaszokat nem én adom, csupán segítem a hozzám fordulókat abban, hogy ők maguk találják meg azokat.

fókuszolás (Gentlin) módszerével kísérő leszek a belső biztonság megtalálásában, az önismeret mélyítésében, a testtel való egészséges kapcsolat kialakításában. A fókusz módszer feltételezi, hogy minden történés lenyomatot hagy a testünkben, és ezek megértésében, feldolgozásában pont ezért a testünk segíthet.  Egy olyan benső helyet keresünk, amit megérezhetünk a testünkben, vagy akár el is képzelhetünk, berendezhetünk és itt keressük a választ arra a kérdésre: mire van most szükségünk?

 

Módszerek:

fókuszolás (gentlin)

fókusz módszer elsajátítása

kognitív eszközök,

érzelem fókuszú segítő technikák

rendszerszemlélet, családterápiás elemek,

személyközpontú pszichológia

 

Problémakörök

pályaválasztás-útkeresés, teljesítményszorongás,

stressz és szorongásos panaszok,

konfliktuskezelés és kommunikáció fejlesztés,

párkapcsolati konfliktusok, pártalálási nehézségek, szakítás utáni gyász,

gyermekvállalás kérdései,

krízishelyzetek, életkezdési – és életút nehézségek, és veszteségfeldolgozás,

önismereti folyamat, önértékelés és önbizalom fejlesztés,

testi-lelki harmónia megteremtése.

Szeretettel várom elfogadáson és odaadó figyelmen alapuló alkalmaimra!

Elsősorban a 18. életévüket betöltött, mentálisan egészséges személyeket, akik elakadtak életükben, valamilyen tünettel, nehézséggel, problémával küzdenek.

 

Óradíj: 15.000 Ft

Fókusz módszer elsajátítása: 12.000 Ft