A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem egészségpszichológusként. Körülbelül nyolc éven át közgazdászként dolgoztam a versenyszféra különböző területein, azonban az önkéntesség (Bátor Tábor, gyermekotthon) és egy hosszabb önismereti folyamat hatására a pszichológia irányába váltottam. Jelenleg egy gyermekotthonban dolgozom pszichológusként, valamint az Ébredések Alapítvány önkéntese vagyok, ahol pszichiátriai diagnózissal rendelkező felnőtt kliensekkel foglalkozom. Emellett az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzését végzem, melynek során nagy hangsúly kerül a módosult tudatállapotban végzett munkára.

Pszichológusként számomra kiemelten fontos a hitelesség, amelynek véleményem szerint egyik alappillére az önismeret és annak a saját élménye, hogy milyen érzés egy terápiás kapcsolatban a kliens oldalon ülni. Több évet jártam egyéni terápiába, illetve különböző módszerekkel dolgozó csoportokba (pszichodráma, bodywork, haptonómia és mindfulness). Tisztában vagyok azzal, hogy már az első lépések megtétele is sokszor borzasztóan nehéz: beismerni, hogy valamiben elakadtunk és egyedül nem megy, valamint merni segítséget kérni. Azonban tapasztaltam azt is, hogy a nehézségeink hatalmas lehetőséget kínálhatnak a változásra, a fejlődésre és ehhez a folyamathoz rengeteget adhat egy olyan segítő jelenléte, aki a nehezebb időszakokban is mellettünk áll. Nem megoldja helyettünk a problémákat, hanem olyan új szempontokat vagy eszközöket mutat, amelyek segítik az elakadásra való rálátást, a mélyebb megértést, az erőforrások mozgósítását és ezáltal a megoldáshoz vezető út megtalálását. Pszichológusként célom, hogy ebben az útkeresésben egy olyan biztonságos, elfogadó és támogató környezetet biztosítsak a klienseim számára, ahol megnyílhatnak, őszintén beszélhetnek az őket foglalkoztató nehézségekről és ezáltal elindulhatnak a változás felé.

Módszerek

Módosult tudatállapot: KIP (katathym imaginatív pszichoterápia), NLP (neurolingvisztikus programozás), Egostate (énrészekkel való kommunikáció)

Relaxációs technikák, mindfulness

Kognitív viselkedésterápia

 

Problémakörök

Életvezetéssel kapcsolatos elakadások kezelése

Önismeret mélyítése

Önértékelési problémák, önbizalom fejlesztése

Önérvényesítés, énhatékonyság növelése

Stresszkezelés, szorongás- és feszültségcsökkentés

Megküzdési stratégiák, belső erőforrások megtalálása

Szociális kapcsolatok nehézségei, párkapcsolati és családi problémák

Konfliktuskezelés és kommunikáció fejlesztése

Kapcsolatteremtési nehézségek

Fiatal felnőttkor nehézségei, kapunyitási pánik

Gyász, veszteségek feldolgozása

Egészségpszichológiai kérdések, pszichoszomatikus tünetek

Munkahelyi nehézségek, karrierrel kapcsolatos problémák

Munka-magánélet egyensúlya, kiégés

Teljesítménnyel és motivációval kapcsolatos problémák

 

Óradíj:

Felnőtt konzultáció/terápia: 17.000.- Ft