Miért válasszon pszichológust Budapest 5. kerületében a Lélekközpontban?

Szakembereink okleveles pszichológusok, többen klinikai szakpszichológusi, vagy tanácsadói szakvizsgával, néhányan pedig szakpszichoterapeuta vizsgával rendelkeznek.  Azonban, ha valaki kifejezetten bizonyos módszereket keresne, az láthatja honlapunkon, hogy minden pszichológusunk többfajta módszerspecifikus végzettséggel rendelkezik és ez garantálja, hogy az adott pszichológiai egyesületek kiképzett tagjaiként, betartják annak etikai és szakmai szabályait, módszereiket pedig jól ismerik és alkalmazzák. A teljesség igénye nélkül érdemes felsorolni néhány módszerspecifikus végzettséget. Hipnózis segítségével módosult tudatállapotban, közvetlenül a tudatalatti világában dolgozhatunk problémáinkon szakember segítségével. Az imaginációs, vizualizációs módszerek, a KIP belső képek megfigyelésének segítségével indítanak el változásokat, hol energetizálnak, töltenek és erősítenek, hol konfrontálnak a belső konfliktusokkal. Egostate terápiában az énrészeinkkel dolgozhatunk, akár felnőtt, akár szülő, akár gyermek énrészeinkkel, ahol problémák jelentkeznek. NLP technikákkal konkrétabb formában is dolgozhatunk felmerülő problémáinkon.

Kiváló hatékonyságú módszer a sokat vizsgált kognitív terápia, amely konkrét megértésekkel segít dolgozni a problémáinkon. A sématerápiák pedig elvezetnek a gyökerek feltárásáig, a gyermekkorban rögzült működésmódok megismeréséig, majd a sémák fokozatos átalakításáig.

Az autogén tréning és a meditáció transzformációs dinamikával működő terápiák és a legmélyebb lényegünket mozdítják a megfelelő irányba. Nem hagyhatjuk ki a meseterápiás ás művészetterápiás lehetőségeket sem a felsorolásból, mert komoly lélektani munkára hívnak ezek is.

A pszichoterápiás gondolkodást megalapozó analitikus terápiák, dinamikus szemléletű rövidterápiás módszerek és az érzelem fókuszú, vagy áttétel fókuszú terápiák is részét képezik a Lélekközpont terápiás szemléletmódjának.

Ilyen sokszínű módszertannal nagyszámú pszichológust Budapest 5. kerületében nem könnyű találni, mint a Lélekközpont Kft-ben. Jó lehetőség az itt élők számára, hogy pszichológust Budapest belvárosában is kereshetnek és választhatnak az előbbi szempontok alapján.

Amit ne tegyen: ne keressen auralátókat, vagy jövendőmondó „szakembereket”, hanem inkább egy professzionális, jól képzett pszichológust Budapesten a belvárosban.

Miért keressen gyermekpszichológust Budapest 5. kerületében a Lélekközpontban?

Gyermekpszichológusaink módszerspecifikus képzettségekkel rendelkező magasan kvalifikált szakemberek. A gyermekek természetes tevékenysége a játék, erre épül a játékterápia és a világjáték, melyek leképezik a gyermekek számára világunk fontos szereplőit, tárgyait, helyszíneit és segítségükkel meg tudják jeleníteni konfliktusaikat, nehézségeiket és a gyermekpszichológus segítségével el tudják indítani a gyógyulás folyamatát. Hatékony terápiás módszer a bábterápia is, melynek figurái gyermek – és pszichológus közös munkájában elevenednek meg, hogy segítő szereplőkké váljanak a nehézségek rendezésében.  De fontos lehetőségek a rajz, festés, gyurma és egyéb művészetterápiás eszközök is, ha belső transzformációs módszerként használják őket. A nagyobb gyermekek pszichológiai ellátása érdekében gyakran alkalmazunk kognitív terápiás módszereket is. Kamaszok pszichológiai ellátása, kamaszterápiák Budapest 5. kerületében szintén elérhetők, akár az 5 alkalmas kamaszterápia rövid dinamikus szemléletben, akár hosszabb terápiás módszerek is, hiszen a kamaszok nagyon szeretik az imaginatív, művészetterápiás elemeket, vagy a dixit kártyákat. A meseterápiák pedig gyermekeknek, kamaszoknak és felnőtteknek is egyaránt kedvelt terápiás eszközei. A szülőket szülőkonzultációval segítjük a felmerülő nevelési kérdésekben és mivel a gyermekek általában tünethordozók, ami azt jelenti, hogy a probléma sokszor a családi rendszerben rejlik, ezért szükség esetén családterápiákat is szervezünk, ha ez szükségessé válik. Gyermekpszichológusok Budapest 5.kerületében is elérhetőek a Lélekközpontban, valamint kamaszterápiák is Budapest 5. kerületében is, akárcsak Budapest 14. kerületében.

Miért keressen párterápiát Budapest 5. kerületében a Lélekközpontban?

Korunk szinte legnagyobb kihívása egy elég jól párkapcsolat kialakítása, testi, lelki és szellemi értelemben is. Sokak számára már maga az ismerkedés, a kapcsolat kialakítása is komoly kihívást jelent, nem is beszélve a kapcsolati elköteleződésre képtelen, tartós kapcsolatot, vagy házasságot felvállalni nem képes emberekről. Egy párkapcsolat megrekedhet, súlyos gondokkal küzdhet, vagy akár válással is végződhet. Felmerülhetnek szexuális problémák, vagy érzelmi problémák, meg nem értettség, vagy gondolkodásbeli, értékrendbeli különbségek, melyek súlyos esetekben bántalmazó kapcsolatok kialakulásához vezethetnek. Bármi is a probléma, párterápiák Budapest belvárosában is elérhetőek a Lélekközpontban, akár érzelem fókuszú párterápiák, akár kognitív jellegű párterápiák, vagy akár a párkapcsolat dinamikáját, cirkularitását vizsgáló analitikus párterápiák is. Nézze meg honlapunkon a párterápiákat Budapest 5. kerületében, mint elérhető segítségeket.

www.lelekkozpont.hu

Ön is pszichológust keres Budapesten? Nincs egyedül, hiszen a nagyvárosokban sokkal több embernek van szüksége mentálhigiénés ellátásra, pszichológus szakemberre, mint a kevésbé stresszes, vidéki kisvárosokban, falvakban. A nagyvárosi lét gyakran megterhelő, túl sok inger ér bennünket, túl sok az ember, sok a közlekedési dugó, nagy a tömeg a buszon, villamoson, közösségi helyeken. Sokan pörgős, nyüzsgő nagycégeknél dolgoznak (hiszen itt találjuk a legnagyobb cégeket, multivállalatokat és ezek székházait). Az utcákon, tereken, boltokban, szórakozóhelyeken is rengeteg ember van, akik között könnyen érezhetjük magunkat magányosnak. És az emberek jelenléte ott, ahol túl sok ember van jelen, maga is stresszforrás. Ha ezt a helyzetet már kimondottan nyomasztónak érzi, úgy érzi, hatással van a nagyvárosi lét a mindennapi hangulatára, elidegenedett, depressziós, szorongásokat él át (pl.:közlekedés közben), pánikállapotok kerítik hatalmába, akkor bátran keressen fel egy pszichológust Budapesten.

Ismerős az a kép, amikor reggelente madárcsicsergésre ébred és az ablakon kinézve lomkoronák zöldje nyugtatja meg tekintetét? Van, akinek ez minden reggel megadatik, és van, akinek csak akkor, ha elutazik, kirándulni vagy nyaralni megy. Bizony a nagyvárosi élet stresszes a városlakók számára. Persze nem egyformán hat mindenkire a tömeg, a hang és fényszennyeződés, de vannak, akinek tudtán kívül ezek is nagy problémát okoznak a lelki világukban, lehangolják, szorongóbbá teszik őket, vagy társulva egyéb gondokhoz, tetézik azokat. Ha Budapest XIV. kerületében, Zuglóban, vagy a közelben lakik (XV. kerület, X. kerület, XVI. kerület), keressen fel minket pszichológiai központunkban. Biztosan megtaláljuk a megfelelő kollégát, aki segíteni tud a nagyváros okozta tipikus problémák megoldásában.

Igaz, aki nagyvárosban él, valószínűleg több barátja van, többet jár társaságba, többet beszélget emberekkel. És ismert álláspont az is, hogy ha az embernek vannak barátai, velük mindent meg tud beszélni, nem kell ezért pszichológushoz fordulnia. Ha vannak barátai, akik segítenek a nehéz helyzetekben és a problémáival is feléjük tud fordulni, az egy nagy ajándék az élettől. És ha ők is Budapesten élnek, könnyebben átérzik a nagyvárosi környezet okozta nehézségeket. De mégis más egy ilyen baráti beszélgetés, mint egy pszichológus. A pszichológusokhoz bármilyen élethelyzettel kapcsolatban fordulhatunk, nem kell egyből a legkomolyabb mentális betegségekre gondolnunk. A pszichológus egy baráttal szemben abban más, hogy objektíven tekint ránk. Figyelmesen végig hallgat, akaratlanul se vág közbe a szavunkba, csak olyan részleteknél tesz fel kérdéseket, ami fölött egy barát/barátnő figyelme talán elsiklik, és arra törekszik, hogy előrébb vigye a gondolatmenetünket a problémák megoldása felé. Mindeközben együtt értik meg a helyzeteket és együtt találják meg a válaszokat a feltett kérdésekre. A pszichológus olyan tippeket, tanácsokat alakít ki az együttes munkában, amelyek valójában nem is tanácsok, hiszen azt bárki tudna osztogatni, hanem inkább hirtelen megértések és mélyebb belátások, amelyek a leghatékonyabban tudnak segíteni az adott helyzetben. Lehet apró célokat megfogalmazni, melyek folyamatos elérése segít átlendülni a problémán, elakadáson, vagy elmélyíteni az önfejlődésünket, esetleg megkereshetjük erőforrásainkat és kialakíthatjuk pozitív gondolatainkat és hozzáállásunkat, egyre jobban megismerve saját magunkat. Ártani biztos nem fog, ha kipróbálunk egy-két rövid pszichológiai tanácsadói alkalmat, vagy elkezdünk egy rövidterápiát, így törődve önmagunkkal, mentális egészségünkkel.

Mi, a Lélekközpont pszichológusai Budapest zöld övezetében, Zuglóban várjuk kedves klienseinket. Kérdéseivel, vagy problémáival egyaránt bátran keressen minket telefonon, ahol pár perces konzultáció után időpontot biztosítunk Önnek.

Nézze meg munkatársainkat, akik készségesen állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Hívjon bizalommal!

www.lelekkozpont.hu