Ön is pszichológust keres Budapesten? Nincs egyedül, hiszen a nagyvárosokban sokkal több embernek van szüksége mentálhigiénés ellátásra, pszichológus szakemberre, mint a kevésbé stresszes, vidéki kisvárosokban, falvakban. A nagyvárosi lét gyakran megterhelő, túl sok inger ér bennünket, túl sok az ember, sok a közlekedési dugó, nagy a tömeg a buszon, villamoson, közösségi helyeken. Sokan pörgős, nyüzsgő nagycégeknél dolgoznak (hiszen itt találjuk a legnagyobb cégeket, multivállalatokat és ezek székházait). Az utcákon, tereken, boltokban, szórakozóhelyeken is rengeteg ember van, akik között könnyen érezhetjük magunkat magányosnak. És az emberek jelenléte ott, ahol túl sok ember van jelen, maga is stresszforrás. Ha ezt a helyzetet már kimondottan nyomasztónak érzi, úgy érzi, hatással van a nagyvárosi lét a mindennapi hangulatára, elidegenedett, depressziós, szorongásokat él át (pl.:közlekedés közben), pánikállapotok kerítik hatalmába, akkor bátran keressen fel egy pszichológust Budapesten.

Ismerős az a kép, amikor reggelente madárcsicsergésre ébred és az ablakon kinézve lomkoronák zöldje nyugtatja meg tekintetét? Van, akinek ez minden reggel megadatik, és van, akinek csak akkor, ha elutazik, kirándulni vagy nyaralni megy. Bizony a nagyvárosi élet stresszes a városlakók számára. Persze nem egyformán hat mindenkire a tömeg, a hang és fényszennyeződés, de vannak, akinek tudtán kívül ezek is nagy problémát okoznak a lelki világukban, lehangolják, szorongóbbá teszik őket, vagy társulva egyéb gondokhoz, tetézik azokat. Ha Budapest XIV. kerületében, Zuglóban, vagy a közelben lakik (XV. kerület, X. kerület, XVI. kerület), keressen fel minket pszichológiai központunkban. Biztosan megtaláljuk a megfelelő kollégát, aki segíteni tud a nagyváros okozta tipikus problémák megoldásában.

Igaz, aki nagyvárosban él, valószínűleg több barátja van, többet jár társaságba, többet beszélget emberekkel. És ismert álláspont az is, hogy ha az embernek vannak barátai, velük mindent meg tud beszélni, nem kell ezért pszichológushoz fordulnia. Ha vannak barátai, akik segítenek a nehéz helyzetekben és a problémáival is feléjük tud fordulni, az egy nagy ajándék az élettől. És ha ők is Budapesten élnek, könnyebben átérzik a nagyvárosi környezet okozta nehézségeket. De mégis más egy ilyen baráti beszélgetés, mint egy pszichológus. A pszichológusokhoz bármilyen élethelyzettel kapcsolatban fordulhatunk, nem kell egyből a legkomolyabb mentális betegségekre gondolnunk. A pszichológus egy baráttal szemben abban más, hogy objektíven tekint ránk. Figyelmesen végig hallgat, akaratlanul se vág közbe a szavunkba, csak olyan részleteknél tesz fel kérdéseket, ami fölött egy barát/barátnő figyelme talán elsiklik, és arra törekszik, hogy előrébb vigye a gondolatmenetünket a problémák megoldása felé. Mindeközben együtt értik meg a helyzeteket és együtt találják meg a válaszokat a feltett kérdésekre. A pszichológus olyan tippeket, tanácsokat alakít ki az együttes munkában, amelyek valójában nem is tanácsok, hiszen azt bárki tudna osztogatni, hanem inkább hirtelen megértések és mélyebb belátások, amelyek a leghatékonyabban tudnak segíteni az adott helyzetben. Lehet apró célokat megfogalmazni, melyek folyamatos elérése segít átlendülni a problémán, elakadáson, vagy elmélyíteni az önfejlődésünket, esetleg megkereshetjük erőforrásainkat és kialakíthatjuk pozitív gondolatainkat és hozzáállásunkat, egyre jobban megismerve saját magunkat. Ártani biztos nem fog, ha kipróbálunk egy-két rövid pszichológiai tanácsadói alkalmat, vagy elkezdünk egy rövidterápiát, így törődve önmagunkkal, mentális egészségünkkel.

Mi, a Lélekközpont pszichológusai Budapest zöld övezetében, Zuglóban várjuk kedves klienseinket. Kérdéseivel, vagy problémáival egyaránt bátran keressen minket telefonon, ahol pár perces konzultáció után időpontot biztosítunk Önnek.

Nézze meg munkatársainkat, akik készségesen állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Hívjon bizalommal!

www.lelekkozpont.hu