Ön is pszichológust keres Budapesten? Nincs egyedül, hiszen a nagyvárosokban sokkal több embernek van szüksége mentálhigiénés szakemberre, mint a kevésbé stresszes, vidéki kisvárosokban, falvakban. A nagyvárosi lét gyakran megterhelő, túl sok az inger, ami ér minket… túl sok az ember, sok a közlekedési dugó, a tömeg a buszon, villamoson, közösségi helyeken. Sokan pörgős, nyüzsgő nagycégeknél dolgoznak (hiszen itt találjuk a legnagyobb cégek székházait). Az utcákon, tereken, boltokban, szórakozóhelyeken is sok-sok ember van, akik között könnyen érezhetjük magunkat magányosnak. És az emberek jelenléte (ahol túl sok ember van) maga is stresszforrás. Ha ezt a helyzetet már kimondottan nyomasztónak érzi, úgy érzi, hatással van a nagyváros a mindennapi hangulatára, nyugodtan keressen fel egy pszichológust Budapesten.

Ismerős az a kép, amikor reggelente madárcsicsergésre ébred? Van, akinek ez minden reggel megadatik, és van, akinek csak ha elutazik, kirándulni vagy nyaralni megy. Bizony a nagyvárosi élet stresszes a városlakók számára. Persze nem egyformán hat mindenkire a tömeg, a hang és fényszennyeződés, de van, akinek tudtán kívül is ezek nagy problémát okoznak, vagy társulva egyéb gondokhoz, tetéznek más problémákat. Ha Budapest XIV kerületében, vagy a közelben lakik keressen fel minket pszichológiai központunkban. Biztosan megtaláljuk a megfelelő kollégát, aki segíteni tud a nagyváros okozta tipikus problémák megoldásában.

Igaz, aki nagyvárosban él, valószínűleg több barátja van, többet jár társaságba, többet beszélget emberekkel. És ismert álláspont, hogy ha az embernek vannak barátai, velük mindent megtud beszélni, nem kell ezért pszichológushoz fordulni. Ha vannak barátaink, akik segítenek a nehéz helyzetekben és ilyen jellegű problémákkal is tudunk feléjük fordulni, az egy nagy ajándék az élettől. És ha ők is Budapesten élnek, könnyebben átérzik a nagyvárosi környezet okozta problémákat. De mégis más, mint egy pszichológus. A pszichológusokhoz bármilyen élethelyzettel fordulhatunk, nem kell, hogy egyből a legkomolyabb mentális betegségre gondoljunk. A pszichológus egy baráttal szemben abban másabb, hogy objektíven tekint ránk. Figyelmesen végighallgat, akaratlanul se vág közbe a szavunkba és olyan részletekbe kérdez bele, ami fölött egy barát/barátnő figyelme talán elsiklik, és olyan kérdéseket tesz fel, amik előrébb viszik a gondolatmenetünket a problémánk megoldása felé. Miközben együtt értik meg és találják meg a válaszokat. Olyan tippeket, tanácsokat alakítanak ki együtt, amelyek a leghatékonyabban segítenek az adott helyzetben. Apró célokat fogalmaznak meg, amik folyamatos elérése segít a problémánkban, elősegítve önfejlődésünket, pozitív hozzáállásunkat, egyre jobban megismerve saját magunkat. Ártani biztos nem fog, ha kipróbálunk egy-két alkalmat, ezzel is törődve önmagunkkal, mentális egészségünkkel.

Mi, a Lélekközpont pszichológusai Budapest zöld övezetében, Zuglóban várjuk kedves vendégeinket. Kérdéseivel bátran keressen minket telefonon, ahol pár perces konzultáció után időpontot biztosítunk Önnek.

Nézze meg munkatársainkat, akik készségesen állnak rendelkezésükre bármilyen kérdésük kapcsán.