Okleveles pszichológus, klinikai és egészségpszichológiai szakirány, séma konzultáns jelölt, integratív terapeuta jelölt: módosult tudatállapot, hipnózis, katathym imaginatív pszichoterapia (KIP), neurolingvisztikus programozás (NLP), Egostate

14. kerület

Pszichológusként a legfontosabbnak azt tartom, hogy mindannyian rendszerben, különböző kapcsolódásokban éljük az életünket. Valamilyen formában, a családunkon, iskolai közösségeken, vagy a munkánkon keresztül kapcsolódunk a világhoz és az emberi közösségekhez és vagy közeledünk, vagy távolodunk ezektől a kapcsolódási pontoktól.

Magánemberként elkötelezett párkapcsolatban, két gyermekes anyaként is végigjártam a belső fejlődés női útját, a jelen világban nehéznek mondható párkapcsolati elköteleződés állomásait, a gyermekvállalások szorongásait és semmihez sem hasonlítható örömeit. Ugyanakkor megismertem a férfivilág gondolkodásmódját, érzelemvilágát is.

Pszichológusként látom az egyéni problémák létrejöttének okait, ezek a múltból, az eredeti családból és a transzgenerációs (több generáció) mintázatok nehézségeiből származnak. Klienseimmel ezért módosult tudatállapotban dolgozunk a múlt feltárásán és oldásán.

A jelennek azonban kitüntetett jelentősége van felnőtt életünkben, ugyanis a tünetek, kapcsolati problémák, nehézségek az „itt és mostban” fognak megjelenni. Ezért dolgozunk a hozzám fordulókkal kognitív terápiás eszközökkel, elsősorban a negatív automatikus gondolatokon és a kognitív torzításokon, emellett az érzelmek tisztázásában, őszinte megélésében nyújtok érzelemfókuszú támogatást és végül a testi és viselkedésbeli nehézégek megértésére, oldására is figyelünk. Életutunk az eredeti családunkban indul, itt bontakozik ki a személyiségünk és a sémáink, majd leválunk és felnőttként új életet kezdünk. Ekkor válik fontossá, hogy vajon el tudunk-e indulni a saját céljainkért? A személyiségünket, a sémáinkat ugyanis visszük tovább és ez megnehezítheti az életutunkat, ezért igyekszünk a múlt problémáit oldani és a jelenben belső átértékelésekkel a célok felé haladni. Bizalomteli, mindenféle értékeléstől mentes légkörben.

 

Módszerek:

módosult tudatállapot, hipnózis,

imaginációs módszerek, katathym imaginatív pszichoterápia (KIP),

neurolingvisztikus programozás, NLP,

Egostate, énrészekkel való kommunikáció,

kognitív terápiás technikák,

sématerápiás elemek.

 

Problémakörök:

stresszkezelés, szorongásoldás,

félelmek, indokolatlan pánik reakciók, fóbiák leküzdése,

hangulat ingadozások, depresszív hangulatok oldása,

indulatkezelés, meggondolatlan viselkedés értelmezése, kezelése,

párkapcsolati elakadások megoldása, konfliktusok értelmezése,

pártalálási nehézség, szingliség, válás feldolgozása,

párkapcsolati elköteleződés, ambivalencia,

gyermekvállalással, anyasággal kapcsolatos kérdések,

nőiség, női szerepek, szexualitás problémái,

férfioldal problémái, férfi szerepek, szexualitás

leválás szülőkről, családon belüli nehézségek értelmezése, megoldása,

gyászmunka, elengedés,

önismeret, önbizalom fejlesztése,

önértékelési problémák leküzdése,

életvezetési tanácsadás, életválságok kezelése,

életkezdési – és életközépi krízisek megoldása,

célok kijelölése-és elérése.

teljesítményszorongás motiváció hiány csökkentése,

pályatanácsadás és pályaorientáció.

 

Óradíj: 15.000Ft

Kedvezményes óradíj: 12.000 Ft