Révész Zsuzsa

Okleveles pszichológus bemutatkozása

Pszichológusi munkámban módszerspecifikus képzettségeimnek megfelelően egyéni pszichológiai konzultációkat, megoldás orientált pszichológiai tanácsadásokat és önismereti folyamatokat vezetek a Lélekközpontban, családok részére pedig az egyik családsegítőben végzek tanácsadást. Egyéni pszichológiai eljárásaim során “tiszta kommunikáció” módszerrel, “kognitív – és viselkedés pszichológiai” elemekkel, katathym imaginatív pszichológiai (KIP) módszerrel és komplex integratív pszichológiai eszközökkel dolgozom, mint módosult tudatállapot, vizualizációs eszközök, egostate, mesepszichológiai elemek stb. A MAKOMP (Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület) szupervízió alatt álló, teamtagja vagyok. Csoportos vezetésben komplex művészetterapeuta képzésben vettem részt.

Életpálya történetem:

Pályakezdő koromban a kereskedelemben dolgoztam, igen hamar üzletvezetőként. Fő munkaterületem lakberendezésbútortervezés, lakberendezési kiegészítők marketing tevékenységében való közreműködés volt, külföldi design bútorokat és kiegészítőket forgalmazó cégeknél, illetve hazai, egyedi bútorokat gyártó vállalkozásoknál. Ezekben az években térrendező végzettségem megszerzésével magán házak, lakások és szolgáltatók tereinek megalkotásában vettem részt, főképp a minimál és modern stílust népszerűsítve.

Munkáimban az ökológiai tudatosság mellett a környezetpszichológiai kutatások eredményeit is hasznosítom a napjainkban piacon lévő hagyományostól eltérő módon, mélyebb figyelemmel fordulva a térhasználók felé, így szeretném interaktív konzultációkkal segíteni a terek kialakítását.

Ilyen kezdetek után érdeklődésem egyre inkább a pszichológia felé fordult, ezért végeztem el a B.Bólyai Tudományegyetemet, ahol okleveles master pszichológus diplomát szereztem. A környezetpszichológia magánlakásokban történő tudatos alkalmazása és a szervezetekben történő propagálása mellett a Human és More alapító tagjaként különböző irányultságú üzletek felépítését ill. kis és közepes vállalatok fejlesztését – a környezetpszichológián túl – integrál megközelítéssel segítettem. Ezt követően egy országos hálózat keretében pályaorientációs team létrehozása és a pályaválasztási- és karrier tanácsadói szolgáltatások integrál megközelítésének kidolgozása volt a feladatom. Pszichológus mesteri disszertációm témája is ehhez volt köthető: Bizalom, munkahelyi értékek és légkör egy generációváltás folyamatában lévő szervezetben”.

Mindezek mellett áldozatsegítési és kutatási munkálatokban kezdtem el tevékenykedni és egyre mélyebben érdekelni kezdett mind a privát, mind a vállalati szférában a bántalmazottak, vagy más néven áldozatok pszichológiája és segítése. Pszichológia alapképzésemen kutatási területemnek ezért: Az énhatékonyság és kompetencia érzés szerepe az áldozati státusz kialakulásában” című témát választottam. Érdeklődésem egyre inkább a pszichológia segítő irányzatai felé fordult. Ezért kezdtem terápiás módszerspecifikus képzéseket elvégezni és módszereket kitanulni. Egyik szakdolgozatomban a Viktimológia, azaz áldozattá válás és következményei területét térképeztem fel és elemeztem.