Napi néhány percnyi összpontosított hála gyakorlat az életminőség javulását, fizikai és lelki állapotunk kedvező változását eredményezheti. A hála különbözik a boldogság érzésétől, mert az utóbbit feltételekhez kötjük, míg hálásak szerencsére bármiért lehetünk. Hála érzésünk napi szintű leírása egy úgynevezett hálanaplóba, lenyűgöző eredményeket hozhat életünk további alakulásában.

  • Erőt ad a gondolkodásnak: Hála gyakorlatokkal szkeptikus gondolataid pozitív irányba mozdulnak el. Agyad boldogság hormonokkal töltődik fel, amely arra késztet, hogy ezt vidd tovább gondolkodásodban. A hála aktiválja a hipotalamuszt, endorfint szabadít fel, fejleszti a memóriát, a koncentrálóképességet és általában az agyi működéseket. A negatív automatikus gondolatokat pedig tudatosan is adaptív irányba alakíthatod át.
  • Testi változások: Azok a személyek, akik gyakran kifejezik a hála érzését, úgy érzik, hogy fizikailag egészségesebbek és betegség esetén is kevesebb fájdalmat élnek meg. A hálaadás kimutathatóan csökkenti a depressziót, a szorongást, a szívproblémákat és javítja a vérkeringést. Ha este le is írod, miért vagy aznap hálás, valószínűleg könnyebben el tudsz majd lazulni és előfordulhat, hogy jobban fogsz tudni aludni is.
  • Érzelmi változások: A pozitív érzelmek feltöltenek, szemben a negatív érzelmek lehúzó erejével. Több pozitív érzelem pedig fokozza a belső jólétet és boldogságot.
  • Erősebb kapcsolatokat építhetünk ki: A hálás emberek kedvesebbek, érzékenyebbek és ez növeli mások bizalmát, ezért bátrabban kötődnek hozzájuk. Egyszerű napi gyakorlat, hogy valamilyen jó cselekedetet tehetsz tudatosan is szeretteidért, vagy megköszönheted az ő erőfeszítésüket valamiben.
  • Hatalmas társadalmi haszonnal is jár: A hála hatása a munkakörnyezetet is javítja. Egyszerű napi gyakorlat, hogy értékeled azokat, akikkel munkád során találkozol. Érzelmeid bevonásával a munkával kapcsolatos kiégést is csökkentheted.
  • Felemeli a szellemet: A hála szellemre való hatása varázslatos. A hála önbecsülésünk növelésének és életcélunk elérésének alapvető eleme. Hálánkat a felsőbb világok felé is kifejezhetjük és így egyre magasabb szinten válhatunk nyitottá különböző spirituális élmények megtapasztalására.

Te miért vagy ma hálás?

A kognitív terápiás szemlélet segíthet belső céljaid megvalósításában. Módosult tudatállapot terápiákban, meditációban kitágul a Tudatod, mélyül a Tudatszinted és új világ kapui tárulnak ki előtted.

Hívj bennünket bizalommal!

www.lelekkozpont.hu

Janovszki Gabriella-